Gentle Beginnings Academy

Leer liefdevol masseren en rituelen verzorgen voor de kraamtijd

Opleiding tot postpartum behandelaar

Dé massageopleiding voor vrouwen in de postpartum zorg. Leer liefdevol masseren en rituelen verzorgen voor de kraamtijd. Massage en rituelen ondersteunen de kraamvrouw. Ze gaat door een transformerende fase, waarin omhullende ondersteuning zeer welkom is. In de massageopleiding leer je hoe je vrouwen met liefdevolle aandacht een steun in de rug geeft, zodat zij naar binnen kan keren en tot rust komt. De opleiding is gericht op vrouwen die al met zwangere vrouwen of pas bevallen moeders werken en massage ervaring hebben.

Waarom massage voor moeders?

Zwangerschap, geboorte en kraamtijd omvatten een heel belangrijke, transformatieve periode in het leven van een vrouw. Een periode waarin haar aandacht naar binnen keert. Een periode waarin zij (her)overweegt wat voor haar belangrijk is en wat zij aan haar kindje mee wil geven. Waarin ze beslissingen neemt die niet alleen haarzelf, maar ook haar gezin ten goede komen. De kraamperiode is uiterst belangrijk om in alle rust te kunnen wennen aan haar baby, voor zichzelf te zorgen en hierin alle steun te ervaren. Met massage en rituelen kunnen we de pas bevallen vrouw liefdevol begeleiden in haar transformerende levensfase.

Voor wie is deze training?

Ben jij warm en liefdevol, met een open hart en visie? Kun je goed luisteren? Kun je iemand volledig in haar waarde laten? Kun je meebewegen in de wensen van een nieuwe moeder? Ben je een geduldig persoon en kun je er écht zijn voor iemand? Ben je bereid met een massagetafel op weg te gaan? Vind je het fijn in een team te werken met gelijkgestemden? Je bent welkom!
Deze training is vooral geschikt voor mensen die al met zwangeren of pas bevallen moeders werken. Voor het volgen van het programma is het belangrijk dat je massage ervaring hebt of heel graag ervaring wilt opdoen voordat je met de training begint.

Opbouw van de opleiding

** | HET BEGIN

Van moederschap, van elkaar, van intenties, van luisteren, van gedragen worden, van aanraking.

** | HET MIDDEN

Buikheling, bengkung belly binding, voetmassage

** | DRAGENDE KANT

Een zachte uitnodiging de nek, schouders, rug te ontspannen

** | DE VOEDING

Borstmassage en hoofdmassage voor een gunstige melk flow

** | INTIEME BASIS

Een dag gevuld met de zachte kracht van vaginaal stomen

** | HET GEHEEL

Integreren van deelmassages en herhalen

** | KRUIDENWIJSHEID

Tincturen maken voor de kraamperiode

** | WELKOM MAMA

Ceremonie om te verwelkomen in het moederschap

**| HET IS ROND

Afsluitingsceremonie en certificering.

**| CHECK IN

Hoe gaat het, wat is er nog nodig, hoe sta je erin?

Dit biedt de Gentle Beginnings Academy jou

Met het programma van Gentle Beginnings werken we met het wonder van aanraking. Je raakt steeds meer vertrouwd met massage tijdens de heilige periode rondom de bevalling. De meeste aandacht besteden we aan traditionele heling na de geboorte van een kindje. De moeder staat centraal en we vieren, eren, verzorgen, voeden en omhullen haar, zodat ze in het moederschap wordt ontvangen met zachte warme handen en een open hart.

 • Je volgt 10 bijeenkomsten en daarnaast ontvang je 1 intervisie van 2 uur in het eerste jaar na je training.
 • Je mag je tegen een jaarbijdrage van €150 aansluiten bij Postpartum Massage Nederland
 • Je krijgt een vermelding op de website van Postpartum Massage Nederland
 • Je profiteert mee in het netwerk van Gentle Beginnings en Postpartum Massage Nederland
 • Je ontvangt een aantal dagen na elke trainingsdag achtergrondinformatie per mail
 • Meteen na het eerste weekend kun je beginnen met het werken met vrouwen
 • Je vergroot het bewustzijn tav zachte heling in de kraamtijd
 • Je ondersteunt moeders die door een kwetsbare tijd gaan
 • Je krijgt coaching en ondersteuning in het opzetten of uitbreiden van je praktijk
 • Je kunt een intervisie met Mirjam of Adisti aanvragen in het eerste jaar na de training
 • Je draagt het niet alleen, je hebt een collegagroep voor overleg en feedback
 • Je krijgt het allermooiste werk ooit!

Jouw investering

Voor het volgen van het programma vragen we een *bijdrage van €1597,-, inééns of in 2 termijnen te voldoen.
Je zorgt voor jouw aanwezigheid en inzet tijdens de 10 bijeenkomsten.
Er zijn een aantal (Engelstalige) boeken die zeer aan te raden zijn. Reken op ongeveer €100,- aan boekengeld. Lenen kan uiteraard ook. Het is belangrijk dat je je realiseert dat je een commitment aangaat ten opzichte van het programma, je collega’s in de groep en je docent. Wij rekenen op jou en jij weet dat je op ons kunt rekenen.

*prijs is exclusief eventuele kosten voor overnachting.

Praktisch

Om de kwaliteit en intimiteit van de training te waarborgen is er ruimte voor maximaal 12 vrouwen. We komen 10 dagen bij elkaar van 9.45 tot 17.00u (kan nog iets veranderen als blijkt dat er op een dag meer tijd nodig is). Halverwege de dag hebben we een uur pauze voor een gezamenlijke potluck lunch. De 10e dag is een terugkomdag 2 maanden na de laatste lesdag.

De locatie voor de training is in Haarlem* met gratis parkeren. In de weekenden is het fijn om in de buurt te overnachten als je niet in Amsterdam / Haarlem woont. Heb je hulp nodig bij het vinden van een hotel/airbnb, laat het me weten.

Data

24-25-26 september
29-30 oktober
26-27 november
7-8 januari 2022
5 maart 2022

*Er zijn geen garanties dat we het hele programma op deze lokatie kunnen geven. De lokatie is in een bedrijfspand en wordt anti-kraak gehuurd. Mocht de eigenaar de lokatie toch weten te verhuren aan een bedrijf, dan zoeken we naar een andere lokatie voor het lesprogramma.

Enthousiast en nu?

Jij bent nodig! Steeds meer vrouwen vragen naar liefdevolle ondersteuning tijdens hun kraamperiode.

• We verwelkomen je van harte voor een intakegesprek. Hierin bespreken we oa jouw verlangen nieuwe moeders te ondersteunen. Daarnaast hebben we het over je commitment voor de gehele training.
• Omdat aanraking een wezenlijk onderdeel is van het programma, geef jij een korte massage aan Mirjam, zodat ik kan ervaren hoe jij masseert.

Je komt als het ware op gesprek én auditie.
Heb je zin om in het team van Postpartum Massage Nederland te worden opgenomen? Stuur me een email met je motivatie, massage ervaring en werkregio zodat we een afspraak kunnen maken voor een intake.

Reviews

Training met ruimte voor persoonlijke inbreng

Wat heb ik enorm veel geleerd van Mirjam en Adisti, hun kennis en hun liefde voor vrouwen in de kraamtijd is prachtig om te zien. De training heeft me dan ook veel goeds gebracht. Ik kan nu met veel vertrouwen de verschillende technieken voor de buik en borst massage gebruiken, de buikwikkeling doen, moxa behandelingen en castorpakkingen geven. Naast alle technieken die ik geleerd heb, was er ook veel tijd voor het samenstellen van ceremonies en rituelen om vrouwen met veel liefde en warmte te ondersteunen in hun kraamtijd. Het allerfijnst van de training vond ik het geduld van Mirjam en Adisti. Deze training is een must voor iedereen die met vrouwen werkt in de kraamtijd, het is een goede mix tussen praktijk en theorie met veel aandacht voor persoonlijke inbreng.

Luz Dary Schilt – www.balancedandforth.com

Academy

Mirjam zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving

5 jaar geleden startte ik mijn eigen praktijk als Doula, toen al wist ik dat ik van Mirjam wilde leren.
Ik organiseerde een workshop samen met haar waarin ik leerde over de placenta en het sluitingsritueel,
wat een rijkdom aan kennis. Ik volgde ook de Benkung Bellybinding workshop en wilde nog veel meer.
Ik was dan ook zo ontzettend blij toen ze de Academy startte… Een jaar lang haar kennis mogen
opzuigen en mij omringen met geweldige vrouwen die met dezelfde passie in dit prachtige werk staan.
Mirjam zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving waarin wij kunnen leren en mogen leunen. Ze schuwt
ook niet de niet zo mooie kanten te laten zien, waardoor je dicht bij jezelf blijft. Het jaar (iets langer
door de lockdown) was een enorme verrijking voor mij als ondernemer, vrouw, geboortezorgwerker en mens.
Lieve Mirjam, dankjewel 🤍

Justina de Haan – www.ontstaanvanuitaandacht.nl

Academy

Over het team

Toen Mirjam in 2013 startte met behandelingen voor moeders in de kraamtijd was dit nog nauwelijks bekend. In Amsterdam komt Mirjam tijd en handen tekort om de aanvragen te kunnen honoreren. Mirjam: ‘Het is mijn wens om vrouwen op te leiden die precies dezelfde diensten kunnen bieden en daarmee Postpartum Behandelaars worden. Hiermee vormen we een netwerk van vrouwen die met liefdevolle zachte warme handen en hart de kraamvrouw bijstaat.’

Tijdens de training is Adisti Sterk als coach aanwezig om je te ondersteunen in het opbouwen of uitbreiden van je praktijk, je zelfvertrouwen te vergroten, je te helpen in het vinden van balans tussen werk en privé, overtuigingen en blokkades te onderzoeken en je een hart onder de riem te steken. Mirjam en Adisti richtten in 2020 Postpartum Massage Nederland op, waarbij behandelaars die de Gentle Beginnings Academy hebben gevolgd zich kunnen aansluiten.