Seal of the Soul

Afsluiting van de kraamtijd

Afsluiten van jouw kraamperiode

In de meeste culturen is na 40 dagen of 6 weken de kraamperiode afgesloten en maken vrouwen de overgang meer naar buiten. Zij voelen zich doorgaans lichamelijk zo opgeknapt dat ze weer meer deel gaan nemen aan het sociale leven, aan het werk gaan en de draad weer oppakken. Soms gaat dit geruisloos en ongemerkt. Maar hoe fijn en voedend zou het zijn als we de zwangerschaps-, beval- en kraamperiode echt af kunnen sluiten met een ceremonie of ritueel? Op die manier kun je bewust de overgang markeren van de kleinere binnenwereld met uitsluitend zorg voor je baby en jezelf, naar de grote buitenwereld waarin deze zorg (die de basis vormt van je moederschap)​ wordt geïntegreerd met je leven buitenshuis. Je kijkt terug op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd en stapt gevoed, geëerd en vol vertrouwen in de volgende fase!

*Deze ceremonies zijn ook zeer geschikt voor vrouwen die een miskraam, abortus of stille geboorte hebben ervaren, of voor vrouwen die al veel langer geleden zijn bevallen.

Rebozo sluitingsceremonie
Seal of the Soul

Welkom Mama Ceremonie

De Welkom Mama Ceremonie is een bijzondere 3 uur durende behandeling bij je thuis als je onlangs bent bevallen en de nieuwe rol die je nu aanneemt wilt vieren. De sessie helpt je beslist bij  een rustige overgang naar het moederschap, ook als je een volgend kindje in jullie midden hebt ontvangen. Er is ruimte om je geboorteverhaal te delen, een grootse gebeurtenis waar je onlangs doorheen bent gegaan. Tijdens de behandeling word je gekoesterd en bewonderd, gevoed en verzorgd, verwarmd en gezegend! Voor moeders die 4 tot 26 weken geleden zijn bevallen en een warm welkom in het moederschap wensen!

Tijdens de behandeling kun je genieten van:
• gouden kurkuma drank (geweldig herstellende thee in de postpartum weken)
• reinigend voetbad (en ruimte om je beval ervaring te delen)
• helende aromatische lichaamsmassage
• rebozo inwikkeling & wens voor het moederschap
• chia droom pudding om je smaakpapillen te verwennen

€290,- (parkeer/reiskosten zijn NIET inbegrepen)

Lees hier het verhaal van Drees die 3 behandelingen testte, waaronder deze ceremonie!

Seal of the Soul

Rebozo Sluitingsritueel

De overgang van het in huis blijven naar weer naar buiten gaan, wordt in Mexico traditioneel gevierd door middel van het Mexicaanse Rebozo sluitingsritueel. Het Sluitingsritueel is een prachtig ritueel dat op emotioneel, fysiek en psychisch niveau alles wat nog een plekje wil krijgen tav de zwangerschap en/of bevalling de kans geeft om te helen. Ook als deze periode voornamelijk positief ervaren is kan het ritueel ondersteunen in het hervinden van jezelf als vrouw. Naast het ritueel zijn er natuurlijk talloze manieren om ‘sluiting’ te krijgen, het unieke echter van dit ritueel is dat het alle niveaus met elkaar integreert. Hierdoor is het makkelijker tot de kern door te dringen en de periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd volledig af te sluiten. Energie komt dan weer terug en de vaak aanwezige overgevoeligheid neemt af.

​Het ruim 3,5 uur durende ritueel wordt gedragen door 2 vrouwen, die je begeleiden in de verschillende fasen die het ritueel kent.

We zijn er om jouw unieke bevalverhaal te doorhoren. We geven je samen een 4-handen massage om je te helpen aarden, ontspannen en je lichaam te eren. We nodigen je uit in een reinigend warm bad, waar je in een diepere laag mag zakken. We stoppen je toe onder een dikke laag dekens om alles wat je niet langer nodig hebt kwijt te raken zodat je kunt rusten in een zuiver innerlijk weten. We sluiten je lichaam in 7 stappen met de rebozo doeken, waarmee we symbolisch je prille moederschap afsluiten. Na afloop hiervan mag je genieten van iets lekkers te eten en drinken. We ronden ten slotte het ritueel op zo’n wijze af dat jij voldaan de nieuwe fase van je moederschap in stapt.

Het ritueel wordt begeleid door Adisti Sterk en Mirjam Heemskerk. Wij voelen en vullen elkaar zeer goed aan waardoor we een warme en omhullende ceremonie verzorgen. We werken vanuit een diepe verbinding met elkaar, jou en het vrouw-zijn.

Rebozo sluitingsritueel met Mirjam Heemskerk

DE INTENTIE VAN HET RITUEEL

o   jij staat helemaal centraal

o   het verhaal over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd delen, verwerken en vieren

o   je veranderde lichaam omarmen, koesteren en eren

o   diepe ontspanning en reiniging

o   verbinden met je innerlijke vrouwelijke bron

o   afsluiten van de eerste fase van het moederschap

o   ondersteuning om de overgang van binnen naar buiten te maken

o   vieren en bezegelen van je moederschap

​*Het is ritueel is ook heel geschikt bij verwerking van een miskraam, abortus of stille geboorte. 

€400,- (parkeer/reiskosten zijn NIET inbegrepen)

“Een late sluitingsceremonie’ 2 jaar werd mijn jongste zoonlief alweer en ik voelde dat het tijd was. Tijd om een periode van heel hard werken, vechten en heel veel tranen los te laten. Tijd om de oude verhalen los te laten en meer ruimte over te laten voor de liefde. Tijd om te vullen met knuffels, lachen en groei.  Groei van zoonlief en persoonlijke groei, loskomen van het enkel mama-zijn. Via via maakte ik ‘toevallig’ kennis met het werk van Mirjam en Corinne. ‘Toevallig’, want zo gaat dat vaak met mooie dingen. Die komen op precies het juiste moment op je pad. Een tijdje heb ik het uitgesteld, want ja ‘dat kan ik toch niet zomaar doen, tijd en geld voor mezelf vrij maken?’  Diep van binnen wist ik het wel, dit doe ik voor mezelf maar zeker ook voor mijn kindjes. You can’t poor from an empty cup, right? En het was tijd dat kopje te vullen, omdat wij het waard zijn, omdat ik het waard ben. Die tijd en geld waren het dubbel en dwars waard. De liefdevolle aandacht, de heerlijke massage, het luisterende oor, het gevoel wat het geeft bij het sluiten van de botten en de oog voor details waren zo ongelooflijk fijn. De liefde, kennis en wijsheid stroomden uit iedere handeling en gaven een onbeschrijfelijk gevoel. Inmiddels is het al weer ruim anderhalf jaar verder en kijk ik nog steeds met een warm gevoel terug naar de ceremonie. Het is voor mij echt een keerpunt geworden. De intentie om de liefde meer te laten stromen werd gezet, bekrachtigd door de prachtige ceremonie gegeven door 2 fantastische vrouwen, en vanaf daar kon de levensmagie haar werk verder doen…”

~Marijke, Rebozo Sluitingsritueel
Seal of the Soul