Seal of the Soul

Bengkung Belly Binding

Negen maanden heb je je baby in je buik gedragen en opeens is je baby geboren en je buik leeg. Soms kan dit heel onwerkelijk zijn en overvalt je een gevoel van verlatenheid. Een Bengkung Buikwikkeling geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

Bengkung Belly Binding is een traditionele Maleisische methode van buikbinden voor een pas bevallen vrouw door middel van een lange lap (10-17 meter) katoenen stof. Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om je te helpen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en en extra gewicht vast. Dit heeft een reden; je baby wordt als het ware omringd door vet, lucht en water om beschermd te zijn. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd tot de cellen weer zijn zoals voor je zwangerschap. Het is met behulp van de buikwikkel dat dit wordt bespoedigd door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso, waardoor na de bevalling dit gebied als het ware gesloten wordt.

Naast alle fysieke voordelen van het dragen van een belly bind krijg ik vaak terug dat vrouwen zich letterlijk gesteund voelen en beter bij zichzelf kunnen blijven in de soms overweldigende periode na de bevalling. Tevens zorgt het ervoor dat het hele buikgebied aangenaam warm blijft zodat de warmte zijn werk kan doen bij het herstel en ervaar je minder nek- en bovenrug klachten door het (borst)voeden. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de buikwikkel om.

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de belly bind voornamelijk ‘s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen.

De eerste 2 weken na je bevalling kan de buikwikkel tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur voldoende. De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Seal of the Soul

Bengkung Belly Binding 3-sessie Pakket in Amsterdam

De praktijk opent weer per 1 februari 2021.

Het pakket bestaat uit 3 behandelingen om je buikgebied door middel van lichaamswerk voor te bereiden op het inwikkelen. Ik kom aan huis om met je te werken aan lymfedrainage en buikmassage voordat de wikkel wordt omgedaan. De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 dagen na je bevalling plaats. Na een keizersnede kijken we samen hoe snel het voor jou goed voelt de buikwikkel om te doen. Het is in elk geval erg belangrijk de wond eerst goed te laten genezen.

Liefst doen we de volgende sessies om de 5-7 dagen dagen, waarbij ik jou of je partner aanleer hoe jullie zelf de buikwikkel kunnen omdoen. Ook ontvang je een video met instructies voor het zelf omdoen van de belly bind.

Als je voelt dat je het buikwikkelen niet meer nodig hebt, kun je de Bengkung buikwikkel terugbrengen en ontvang je je borg retour.

Bengkung Belly Binding Pakket 

(3 x 120 minuten)

verwarmende moxa

helende buikmassage

castorolie buikpakking

zachte voetmassage

bengkung buikwikkeling

€460,- voor 3 sessies aan huis   €165,- voor elke losse of extra sessie

+ €70,- bijdrage voor huur en borg van de belly bind, die volledig wordt geretourneerd na teruggave van de Belly Bind

Extra services ter aanvulling

(alleen in combinatie met buikbinden)

Seal of the Soul

Verwarmen met moxa

Bij deze behandeling gebruik ik een moxa stick waarmee 10-20 minuten lang aupunctuurpunten van je onderbuik en onderrug worden verwarmd tot ze heerlijk warm aanvoelen. Moxa is een gedroogd kruid, bijvoet genaamd, en wordt veel gebruikt in de Chinese Geneeskunde. De rookvrije sticks die ik gebruik zijn van geperste en verkoolde moxa. Moxa werkt in op de energie van je lichaam, het zet de energie in beweging en voedt zowel Qi als bloed en heeft daarmee een positieve helende invloed op je herstel. De baarmoeder slinkt sneller, waardoor vloeien sneller stopt. Moxa heeft daarnaast een gunstige werking op de darmperistaltiek.
! Moxa kan NIET worden gebruikt bij (lichte) koorts, een infectie, zware hoofdpijn of na een fluxus.

Inbegrepen in pakket

Seal of the Soul

Castorolie buikpakking

Een buikpakking met castorolie helpt de organen hun oorspronkelijke positie en grootte van voor de zwangerschap in te nemen. Een castoroliepakking is voor pas bevallen vrouwen een fantastische manier om hun hele buik- en bekkengebied te helen omdat het heel diep doorwerkt naar de organen. Overtollige afvalstoffen worden op een zachte manier afgevoerd en de je organen krijgen als het ware een verse energieboost. Daarnaast is de aangename warmte is een ware weldaad. Je spijsvertering, melkproductie en eventuele littekens varen er wel er ook bij.

Terwijl je ontspant met je pakking worden je voeten gemasseerd en kun je tot in elke vezel van je lichaam tot rust komen.

Inbegrepen in pakket

Seal of the Soul

Vaginaal stoombad

Een verzachtend en rustgevend vaginaal stoombad is een ultiem relax-moment in de hectiek van de kraamtijd. Er wordt voor je gezorgd in een warme setting met rustgevende muziek terwijl je baarmoeder en perineum helend worden gestoomd. Zachtjes wordt je buikholte van binnenuit uitgenodigd om verder op te schonen en los te laten. Speciale kruiden doen hun werking het zelfgenezend vermogen een handje te helpen.

Vanaf een week na je bevalling en wanneer eventuele hechtingen zijn verwijderd of opgelost mag je plaatsnemen op jouw troon!

Ik neem een prachtige troon voor je mee waar je als een koningin op mag vertoeven!

€75

incl. 50 gr kruiden

Seal of the Soul

Bengkung Belly Bind Online Pakket

€189 voor 6-16 weken

inclusief €70 borg die volledig geretourneerd wordt na teruggave van de belly bind

Het pakket bestaat uit een video belafspraak van 1 uur waarin je wordt uitgelegd hoe je de belly bind zelf om kunt wikkelen e/o hoe je partner dit bij je kan doen. Ik leer je ook hoe je je buikgebied door middel van lichaamswerk voor kunt bereiden op het inwikkelen. Je krijgt instructies voor enkele oefeningen en hoe je jezelf een buikmassage en castor olie pakking kunt geven.

Als je in Amsterdam woont kan het belly bind pakket bij je thuis worden gebracht (zonder fysiek contact, ik leg het voor je deur neer) of ik stuur alles naar je op. Je ontvangt het pakket enkele dagen na je bevalling.

:::

Bengkung Belly Binding maakt deel uit van

 Nourishing New Mama Plan!!!

Seal of the Soul

FAQ about Bengkung Belly Binding

Klik op de afbeelding hieronder om de PDF te downloaden

FAQ

“Na een zware bevalling en onrustige eerste kraamdagen, was ik blij toen Mirjam er was met haar warme handen, moxa en zachte buikmassage. Ik kon eindelijk tot rust komen en de bevalling een plekje geven. Na elke behandeling werd mijn buik ingebonden. Het leek wel een klein ritueel, want je bent wel even bezig met die enorm lange lap stof! Maar bij elke omwikkeling voelde ik me meer in mezelf zakken. Van mijn heupen tot vlak onde rmijn borsten ging het. Kundig en vriendelijk leidde Mirjam me steeds verder terug naar mijn centrum.

Mirjam kwam 3 keer langs voor deze behandeling en ik ben zo blij dat ik mezelf dit gunde. Ik weet zeker dat het me heeft geholpen de bevalling te verwerken en sterk uit mijn kraamtijd te komen. Heel veel dank, Mirjam!”

~Freya, 3 sessies Bengkung Buikbinden
Seal of the Soul