Gentle Beginnings Academy

Leer liefdevol masseren en rituelen verzorgen voor de kraamtijd

De huidige 5e training is in januari 2024 begonnen. Deze is VOL!

Mirjam en Adisti zullen geen training tot Postpartum Behandelaar behandelaar meer gaan geven. Wellicht komen er nog wat losse workshops voor geboortezorg professionals, maar onze paden brengen ons naar nieuwe avonturen, waarover later meer informatie zal worden gegeven.

Opleiding tot postpartum behandelaar

Dé massageopleiding voor vrouwen in de postpartum zorg. Leer liefdevol masseren en rituelen verzorgen voor de kraamtijd. Massage en rituelen ondersteunen de kraamvrouw. Ze gaat door een transformerende fase, waarin omhullende ondersteuning zeer welkom is. In de massageopleiding leer je hoe je vrouwen met liefdevolle aandacht een steun in de rug geeft, zodat zij naar binnen kan keren en tot rust komt. De opleiding is gericht op vrouwen die al met zwangere vrouwen of pas bevallen moeders werken en massage ervaring hebben.

Waarom massage voor moeders?

Zwangerschap, geboorte en kraamtijd omvatten een heel belangrijke, transformatieve periode in het leven van een vrouw. Een periode waarin haar aandacht naar binnen keert. Een periode waarin zij (her)overweegt wat voor haar belangrijk is en wat zij aan haar kindje mee wil geven. Waarin ze beslissingen neemt die niet alleen haarzelf, maar ook haar gezin ten goede komen. De kraamperiode is uiterst belangrijk om in alle rust te kunnen wennen aan haar baby, voor zichzelf te zorgen en hierin alle steun te ervaren. Met massage en rituelen kunnen we de pas bevallen vrouw liefdevol begeleiden in haar transformerende levensfase.

Voor wie is deze training?

Ben jij warm en liefdevol, met een open hart en visie? Kun je goed luisteren? Kun je iemand volledig in haar waarde laten? Kun je meebewegen in de wensen van een nieuwe moeder? Ben je een geduldig persoon en kun je er écht zijn voor iemand? Ben je bereid met een massagetafel op weg te gaan? Vind je het fijn in een team te werken met gelijkgestemden? Je bent welkom!
Deze training is vooral geschikt voor mensen die al met zwangeren of pas bevallen moeders werken. Voor het volgen van het programma is het belangrijk dat je massage ervaring hebt of heel graag ervaring wilt opdoen voordat je met de training begint.

Opbouw van de opleiding

** | HET BEGIN

Van moederschap, van elkaar, van intenties, van luisteren, van gedragen worden, van aanraking

** | HET MIDDEN

Buikheling en bengkung belly binding voor een omhulde baarmoeder

** | DRAGENDE KANT

Een zachte uitnodiging rug, schouders en benen te ontspannen

** | ONTVANGEN EN GEVEN

Massage van armen, benen en voeten

** | DE VOEDENDE VROUW

Borst-, schouder- en hoofdmassage voor een gunstige melk flow

** | KRUIDENWIJSHEID

Tincturen maken voor de kraamperiode

** | INTIEME BASIS

Een dag gevuld met de zachte kracht van vaginaal stomen

** | HET GEHEEL

Integreren van deelmassages en herhalen

** | WELKOM MAMA

Ceremonie om te verwelkomen in het moederschap

**| EIGEN MAKEN

Behandelingen oefenen met elkaar

**| HET IS ROND

Afsluitingsceremonie

Dit biedt de Gentle Beginnings Academy jou

Met het programma van Gentle Beginnings werken we met het wonder van aanraking. Je raakt steeds meer vertrouwd met massage tijdens de heilige periode rondom de bevalling. De meeste aandacht besteden we aan traditionele heling na de geboorte van een kindje. De moeder staat centraal en we vieren, eren, verzorgen, voeden en omhullen haar, zodat ze in het moederschap wordt ontvangen met zachte warme handen en een open hart.

 • Je volgt 11 bijeenkomsten en daarnaast ontvang je 1 intervisie van 2 uur in het eerste jaar na je training
 • Je mag je tegen een jaarbijdrage van €200 aansluiten bij Postpartum Massage Nederland
 • Je krijgt een vermelding op de website van Postpartum Massage Nederland
 • Je profiteert mee in het netwerk van Gentle Beginnings en Postpartum Massage Nederland
 • Je ontvangt een aantal dagen na elke trainingsdag achtergrondinformatie per mail
 • Meteen na het eerste weekend kun je beginnen met het werken met vrouwen
 • Je vergroot het bewustzijn tav zachte heling in de kraamtijd
 • Je ondersteunt moeders die door een kwetsbare tijd gaan
 • Je krijgt coaching en ondersteuning in het opzetten of uitbreiden van je praktijk
 • Je kunt een intervisie met Mirjam of Adisti aanvragen in het eerste jaar na de training
 • Je draagt het niet alleen, je hebt een collegagroep voor overleg en feedback
 • Je krijgt het allermooiste werk ooit!

Jouw investering

Voor het volgen van het programma vragen we een *bijdrage van €2222,-, inééns of in 2 termijnen te voldoen.
Je zorgt voor jouw aanwezigheid en inzet tijdens de 11 bijeenkomsten.
Er zijn een aantal (Engelstalige) boeken die zeer aan te raden zijn. Reken op ongeveer €100,- aan boekengeld. Lenen kan uiteraard ook. Het is belangrijk dat je je realiseert dat je een commitment aangaat ten opzichte van het programma, je collega’s in de groep en je docent. Wij rekenen op jou en jij weet dat je op ons kunt rekenen.

*prijs kan wijzigen bij een volgende training en is exclusief eventuele kosten voor overnachting.

Praktisch

Om de kwaliteit en intimiteit van de training te waarborgen is er ruimte voor maximaal 12 vrouwen. We komen 11 dagen bij elkaar van 9.45 tot 18.00u (kan nog iets veranderen als blijkt dat er op een dag meer tijd nodig is). Halverwege de dag hebben we een uur pauze voor een gezamenlijke potluck lunch. De 11e dag is een ceremoniedag waarop je je certificaat ontvangt. Een online Check In plannen we 3-4 maanden na de certificering.

De locatie voor de opleiding tot postpartum behandelaar is in Amsterdam West met gratis parkeren op het terrein of vlakbij. Als je van ver komt is het fijn om tussen de trainingsdagen te overnachten in de buurt. Heb je hulp nodig bij het vinden van een hotel/airbnb, laat het me weten.

Data 2024 live training (VOL)

25 – 26 – 27 januari
22 – 23 februari
21 – 22 maart
18 – 19 april
20 – 21 juni

Dit is voorlopig de laatste training. Wellicht zullen er nog af en toe losse workshops worden aangeboden. Hiervoor kun je onze Instagram pagina volgen! Daar zal tzt de informatie worden aangekondigd.

Enthousiast en nu?

Jij bent nodig! Steeds meer vrouwen vragen naar liefdevolle ondersteuning tijdens hun kraamperiode.

• We verwelkomen je van harte voor een intakegesprek. Hierin bespreken we oa jouw verlangen nieuwe moeders te ondersteunen. Daarnaast hebben we het over je commitment voor de gehele training.
• Omdat aanraking een wezenlijk onderdeel is van het programma, geef jij een korte massage aan Mirjam, zodat zij kan ervaren hoe jij masseert.

Je komt als het ware op gesprek én auditie. Stuur mij een email met je motivatie, massage ervaring en werkregio zodat we een afspraak kunnen maken voor een intake.

Reviews

Training met ruimte voor persoonlijke inbreng

Wat heb ik enorm veel geleerd van Mirjam en Adisti, hun kennis en hun liefde voor vrouwen in de kraamtijd is prachtig om te zien. De training heeft me dan ook veel goeds gebracht. Ik kan nu met veel vertrouwen de verschillende technieken voor de buik en borst massage gebruiken, de buikwikkeling doen, moxa behandelingen en castorpakkingen geven. Naast alle technieken die ik geleerd heb, was er ook veel tijd voor het samenstellen van ceremonies en rituelen om vrouwen met veel liefde en warmte te ondersteunen in hun kraamtijd. Het allerfijnst van de training vond ik het geduld van Mirjam en Adisti. Deze training is een must voor iedereen die met vrouwen werkt in de kraamtijd, het is een goede mix tussen praktijk en theorie met veel aandacht voor persoonlijke inbreng.

Luz Dary Schilt – www.balancedandforth.com

Academy

Mirjam zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving

5 jaar geleden startte ik mijn eigen praktijk als Doula, toen al wist ik dat ik van Mirjam wilde leren.
Ik organiseerde een workshop samen met haar waarin ik leerde over de placenta en het sluitingsritueel,
wat een rijkdom aan kennis. Ik volgde ook de Benkung Bellybinding workshop en wilde nog veel meer.
Ik was dan ook zo ontzettend blij toen ze de Academy startte… Een jaar lang haar kennis mogen
opzuigen en mij omringen met geweldige vrouwen die met dezelfde passie in dit prachtige werk staan.
Mirjam zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving waarin wij kunnen leren en mogen leunen. Ze schuwt
ook niet de niet zo mooie kanten te laten zien, waardoor je dicht bij jezelf blijft. Het jaar (iets langer
door de lockdown) was een enorme verrijking voor mij als ondernemer, vrouw, geboortezorgwerker en mens.
Lieve Mirjam, dankjewel 🤍

Justina de Haan – www.ontstaanvanuitaandacht.nl

Academy

Wat een verrijking deze opleiding!

Ik heb net een fantastische massage gegeven bij een moeder. De vierde dag postpartum, want ze wilde graag dat ik eerder bij haar kwam. En wat een kadootje zeg om dat te mogen geven! Ik word daar echt zo blij van! Ik vind het zo’n verrijking deze massage opleiding. Heel erg fijn!

Marije Hartong – www.bijmarije.nl

Academy

We hebben een connectie ‘for life’

Wat heb ik genoten van de opleidingsdagen aan de Gentle Beginnings Academy. Deze opleiding was echt een kado voor mijzelf. Een kado waardoor ik nu uiteindelijk een kado voor andere mama’s kan zijn. The Academy is zoveel meer dan een opleiding, buiten dat we ontzettend leuke en waardevolle dingen hebben geleerd, is er een hele mooie vrouwencirkel en vooral een connectie ‘for life’ ontstaan. Een uitwisseling van zo veel onderlinge wijsheid, kennis en vooral ook echt vrouwelijke oerkracht en energie. Zulke mooie unique vrouwen samen, ieder in haar eigen kracht. Complimenten voor Mirjam en Adisti die dit op een hele warme organische manier begeleiden. Wat een feest dat we nu na deze opleiding verbonden blijven in het collectief. Als het kon zou ik wel iedere maand een Academy samenkomst willen.

-Only LOVE-

Yuna Backx – AmayaMamaLove

Academy

Liefde voor onszelf en de pas bevallen moeder

Wij vrouwen hebben een innerlijk weten en wijsheid wat in de loop der  eeuwen verloren is gegaan. Tijdens de training werd de herinnering weer wakker geschud. Adisti en Mirjam waren onze oermoeders die ons deze wijsheid weer doorgaven op hun hele mooie warme liefdevolle manier. Voor mij was het een ware ontdekkingstocht van (zelf)liefde in onszelf en voor de nieuwe moeder.

We werden allemaal geraakt in ons hart, door de liefdevolle aandacht voor ons lichaam en in ons totale vrouwzijn. Het voelde zo natuurlijk. Wij, een vrouwencirkel met aanstaande postpartum doula’s. We deelden met elkaar de  verbindende woorden in onze gesprekken. Het lichaamsgericht werk met de aanrakingen die wij elkaar gaven en ontvingen. Het was zo fijn om er te mogen zijn. Onze groep blijft altijd verbonden met elkaar!

Marie-José van Megen – www.vrouwvanderoos.nl

Academy

Over het team

Toen Mirjam in 2013 startte met behandelingen voor moeders in de kraamtijd was dit nog nauwelijks bekend. In Amsterdam komt Mirjam tijd en handen tekort om de aanvragen te kunnen honoreren. Mirjam: ‘Het is mijn wens om vrouwen op te leiden die precies dezelfde diensten kunnen bieden en daarmee Postpartum Behandelaars worden. Hiermee vormen we een netwerk van vrouwen die met liefdevolle zachte warme handen en hart de kraamvrouw bijstaat.’

Tijdens de opleiding tot postpartum behandelaar is Adisti van Os als coach aanwezig om je te ondersteunen in het opbouwen of uitbreiden van je praktijk, je zelfvertrouwen te vergroten, je te helpen in het vinden van balans tussen werk en privé, overtuigingen en blokkades te onderzoeken en je een hart onder de riem te steken. Mirjam en Adisti richtten eind 2019 Postpartum Massage Nederland op, waarbij behandelaars die de Gentle Beginnings Academy hebben gevolgd zich kunnen aansluiten.