Seal of the Soul

Over Mirjam

Ik ben Mirjam Heemskerk (1968), moeder, partner, massage therapeut en gepassioneerd over de kracht en levenslust van vrouwen. Sinds de geboorte van mijn oudste dochter in 2002 ben ik steeds meer interesse gaan krijgen in natuurgeneeswijzen en massage. Mijn kindje liet mij stilstaan bij een basisgevoel, namelijk contact maken door aanraking. Ik ben me gaan verdiepen in babymassage en homeopathie. Toen mijn jongste dochter werd geboren en kort erna mijn vader overleed onderging ik een enorme verandering in mijn bewustzijn. Ik besloot mijn baan in de uitgeverij te verlaten en het pad te volgen waar ik gelukkig van word.

Door het verlies van mijn vader en de transformatie die dat teweeg bracht, heb ik zelf de helende werking van lichaamswerk ervaren. Ik besloot me op te geven voor de opleiding tot shiatsu therapeut. Deze studie ben ik in het 2e jaar gaan combineren met een jaartraining Beyond Massage. Daar werd ik zo getroffen door de manier van het samenvoegen van verschillende massagevormen, dat ik me daarin ging specialiseren. Oost en West, diep en zacht, beweging en stilstand, oliemassage en acupressuur, alles kwam samen en ík kwam daarin thuis. Zwangerschap, bevallen en de periode erna had altijd al een speciaal plekje in mijn hart en het werd duidelijk dat ik daar het beste voel wat vrouwen nodig hebben. De zorg hieromtrent is vaak medisch en toegespitst op de bevalling zelf. Maar de weg erheen is minstens zo belangrijk en zodra je baby er is begint het moederschap pas echt! Om daar liefdevolle, verwarmende steun en aanraking te bieden blijkt zo ontzettend nodig! Om mijn zwangerschapsmassages meer diepgang te geven heb ik verschillende doula-trainingen gevolgd, waardoor ik kan inspelen op de emotionele aspecten van zwanger zijn en moeder worden. Ik hecht veel belang aan een goed herstel in de postnatale periode heb me toegelegd de oude gebruiken omtrent deze belangrijke periode weer nieuw leven in te blazen. Ik werk met helingsmethoden van over de hele wereld die zijn gericht op een gezond herstel van de pas bevallen moeder en hun oorsprong vinden in de 40-daagse rustperiode na een bevalling. In onze Nederlandse cultuur is goed voor jezelf zorgen best ingewikkeld voor vrouwen en moeders, en ik ben blij eraan bij te kunnen dragen dat dit veel meer onderdeel van het moederschap wordt. Mijn passie voor het buik- en bekkengebied en een goed functioneren van alle vrouwelijke organen is voor vrouwen van elke leeftijd van het grootste belang. Bij veel behandelingen die ik geef staat de buik in het middelpunt, want daar begint de levenskracht, passie en lust voor het leven.

Mirjam Heemkerk Amsterdam

Tegenwoordig verweef ik massage, energetische healing, beweging, voeding, kruidenwijsheid, aromatherapie, edelsteen- en bloesemremedies, klank en muziek; om zo elke vrouw wakker te maken voor het heilige in zichzelf en de connectie met de wereld om haar heen te laten voelen. Werken met vrouwen is mijn passie. Ik omring elke vrouw met liefdevolle zorg, compassie, een luisterend oor en een warme aanraking.

Ik ben Nederlands en spreek vloeiend Engels, Frans en een beetje Duits.
Sinds 2006 was ik eigenaar van manumanu massage, een studio voor vrouwen van alle leeftijden. In 2015 ben ik gestart met Gentle Beginnings, om mij uitsluitend te richten op ondersteuning ten tijde van fertiliteit, zwangerschap, geboorte, de bijzondere kraamtijd en vrouwengezondheid in het algemeen.

In 2020 ben ik met de Gentle Beginnings Academy geboorte professionals aan het trainen om dezelfde behandelingen te kunnen gaan geven als ik aanbied. De vrouwen die de huidige jaartraining volgen komen uit heel Nederland en België en kunnen zich na voltooien van hun opleiding aansluiten bij Postpartum Massage Nederland. Dit collectief is een samenwerking tussen mij en dierbare collega Adisti Sterk van Yoga&Soo.

Ik nodig je van harte uit contact met me op te nemen!

Seal of the Soul