Over ons

Mirjam en Tânia kennen elkaar al sinds hun zwangerschappen. Ze voelen een diepe verwantschap. Na jaren van vriendschap zijn ze ook een samenwerking begonnen. Beiden zijn heel divers geschoold, en in hun aanvulling schuilt een grote kracht. Waar Mirjam een grondige expertise heeft in verschillende massagevormen en kennis over het vrouwelijk lichaam, heeft Tânia diepe kundigheid in intuïtieve en sjamanistische begeleiding. Ze versterken elkaar in hun gedeelde visie en met ieder hun eigen talenten.

Over elkaar

Mirjam over Tânia: ‘Tânia voelt goed aan wat er speelt. Er ontstaat in haar telkens een bijzonder afgestemd ritueel dat aansluit bij jouw energie. Het is nauwelijks te omschrijven wat er gebeurt.’

Tânia over Mirjam: ‘Mirjam is zo toegankelijk, zacht en liefdevol in wat ze doet. Haar werk voelt als een warme omhelzing.’

Sessies met Mirjam

Bij veel behandelingen die ik geef staat de buik in het middelpunt, want daar begint de levenskracht, passie en lust voor het leven. Mijn passie voor het buik- en bekkengebied en een goed functioneren van alle vrouwelijke organen is voor vrouwen van elke leeftijd van het grootste belang. Werken met vrouwen is mijn passie. Ik omring elke vrouw met liefdevolle zorg, compassie, een luisterend oor en een warme aanraking. Tegenwoordig verweef ik massage, energetische healing, beweging, voeding, kruidenwijsheid, aromatherapie, edelsteen- en bloesemremedies, klank en muziek;

om zo elke vrouw uit te nodigen het heilige in zichzelf en de connectie met de wereld om haar heen te laten voelen.

Vrouwen liefdevolle, verwarmende steun en aanraking te bieden blijkt zo ontzettend nodig!
Je kunt bij mij terecht in elke levensfase. Voor vrouwen die net bevallen zijn werk ik met helingsmethoden van over de hele wereld die zijn gericht op een gezond herstel van de pas bevallen moeder en hun oorsprong vinden in de 40-daagse rustperiode na een bevalling.

Ruimte voor rituelen

Nieuw in mijn aanbod zijn rituelen die voor nog meer verdieping zorgen. In onze cultuur zijn we het ontwend, maar het markeren van een moment door middel van een ritueel kan een bekrachtigende en helende werking hebben. Een persoonlijk ritueel wordt gezamenlijk met Tânia vormgegeven. Omdat we vanzelfsprekend op een diep niveau werken, past het ervaren van een ritueel hier heel goed bij. Je kunt op elk moment in je leven zin en bezieling vinden in een ritueel. We stemmen zorgvuldig af op wat er in jou leeft en gebruiken verschillende technieken die jou verder brengen op je levenspad.

Oprichter Academy

Lesgeven vormt een steeds belangrijker deel van mijn werk & mijn missie. Sinds 2020 ben ik met de Gentle Beginnings Academy geboorteprofessionals aan het trainen om dezelfde kraamtijd behandelingen te kunnen gaan geven als ik aanbied. Het programma richt zich op fysieke en emotionele ondersteuning voor de nieuwe moeder in haar postpartum periode. De training is gebaseerd op de 40-dagen rusttraditie die gelukkig steeds bekender wordt. Hierin staan warmte, massage, verwarmende voeding, rust, hechten met de baby en het goed op gang laten komen van borstvoeding centraal. Tijdens het programma werken we met het wonder van aanraking. De moeder staat centraal en we vieren, eren, verzorgen, voeden en omhullen haar, zodat ze in het moederschap wordt ontvangen met zachte warme handen en een open hart.
De training wordt verzorgd door Adisti Sterk en mijzelf.

Over Mirjam

Ik ben Mirjam Heemskerk (1968), moeder, partner, massagetherapeut en gepassioneerd over de kracht en levenslust van vrouwen. Sinds ik moeder werd heb ik me grondig verdiept in natuurgeneeswijzen en uiteenlopende massagevormen en heb ik vanaf 2006 vrouwen behandeld binnen mijn praktijk ManuManu Massage. In 2013 ben ik gestart met Gentle Beginnings, om mij volledig te richten op vrouwengezondheid in alle fases en ondersteuning ten tijde van fertiliteit, zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Mijn aandacht voor alle aspecten van vrouwengezondheid is alleen maar groter geworden.

Sessies met Tania

In mijn werk zet ik verschillende ‘instrumenten’ in. Massage, ademtechnieken, meditaties, yoga, de kennis van chakra’s, klankschalen, sjamanistische drum en medicijnkaarten. Met al deze technieken en steunende aandacht wil ik je helpen om weer thuis te komen in jezelf. Je eigen kracht (weer) te voelen.
In elke fase van het leven kan het goed zijn om dit te doen. Iedere sessie is uniek en verloopt intuïtief. Vanaf het voorbereiden van het intakegesprek ben ik al bezig met jouw persoonlijke behandeling en laat ik mij door het moment leiden hoe een behandeling zal verlopen en welke instrumenten het meest geschikt zijn voor jou. In mijn sessies nodig ik je uit om verbinding te maken met alles wat bij jou hoort. Als we ook moeilijke, vervelende emoties met liefdevolle aandacht benaderen, kunnen de dingen weer gaan stromen.

Door het proberen te ontkennen van ‘negatieve’ emoties en ervaringen, worden de ‘positieve’ ook ontkend. In die aanwezigheid kun je voelen hoeveel ruimte er in je hart is en het leven omarmen zoals het is. Dan ontstaat healing.

Tijdens een oefening, meditatie of massage kun je die oneindige hartruimte voelen ontstaan. Je adem wordt dieper, je voelt ineens zachtheid, je kunt loskomen van een oude pijn die je vasthield. Je kunt je op een diep niveau herinneren dat we altijd al verbonden zijn, dat we niet alleen zijn, en dat geeft kracht en vertrouwen.
Elke sessie voelt als een reis. Het doel van de reis wordt bereikt als je thuiskomt in jezelf en comfortabel bent in je eigen lichaam.

Over Tania

Ik ben Tânia Tavares – van der Meer (1968), getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben begonnen als gymdocent en danser in Brazilië. Nadat ik naar Nederland reisde en moeder was geworden, begon de échte reis: de reis naar binnen, en dat blijft een leven lang een uitdaging en ontdekking. Ik ben een enthousiast yoga teacher én student; werk met o.a. soul retrieval uit het sjamanisme, theta healing, meditatie, The Work van Byron Katie, adem en lichaamswerk.