HET PREPAREREN VAN JE PLACENTA

Placenta capsuleren

tijdelijk ook mogelijk zonder behandelingen, vraag tarieven aan per email!

De placenta is een magisch orgaan, precies afgestemd op de behoeften van de baby in je buik.  Het is het huisje, de bescherming en de voeding van jouw baby. Een mysterieus orgaan dat het mogelijk maakt dat je baby in jouw buik zich gezond ontwikkelt. Na je bevalling kan de placenta van grote waarde zijn voor je herstel door de placenta in een voor jou geschikte manier in te nemen.

Het wordt steeds normaler om je placenta te consumeren. Een klein stukje placenta verwerkt in een fruit smoothie vult in een oogwenk al je tekorten en energie aan. Capsules met daarin gedroogde en tot poeder vermalen placenta zijn een welkome en gemakkelijk in te nemen manier om je te ondersteunen in je kraamtijd. Een tinctuur kun je eindeloos bewaren en zal je goed van pas komen als je pillen op zijn én houdt je tijdens je menopauze hormonaal in balans. Een crème werkt als een wonder voor alle mogelijke huidproblemen. Er zijn kortom eindeloos veel mogelijkheden met de wonderbaarlijke placenta.

Beluister de podcast over placenta remedies

In deze podcast interviewt Nina Pierson Mirjam Heemskerk over placenta wijsheid en gebruiken.

Kundig en veilig jouw placenta capsuleren

Bij Gentle Beginnings ben je in goede handen voor het laten prepareren van je placenta. Ik ben een IPPA (International Placenta & Postpartum Association) gecertificeerde Placenta Specialist en heb sinds 2014 voor meer dan 200 vrouwen met haar placenta gewerkt. Ik bereid je placenta volgens de hoogste normen van hygiëne, veiligheid, respect en zorgzaamheid. Ik heb diploma’s gehaald voor Bloodborne Pathogens en Voedselbereiding. Voorafgaand aan de samenwerking tekenen we allebei overeenkomst waardoor zowel jouw als mijn veiligheid wordt gegarandeerd. Ik heb jouw gezondheid en herstel zeer hoog in het vaandel staan. Ik ben verheugd je te kunnen ondersteunen met prachtige pakketten waarin placentabereiding is opgenomen. Placenta capsulatie pakketten zijn altijd gecombineerd met behandelingen in zwangerschap e/o kraamtijd.

Onderaan deze pagina vind je antwoord op al je vragen in de Q&A over de placenta en het capsuleren.

Achtergrond over de magische placenta lees je in mijn blog.

Placenta Preparatie Pakketten

Zwanger

Placenta bereiding + Zwangerschapssessies

v.a. €890,-
Wat kun je verwachten?

Kraamtijd

Placenta bereiding + Nourishing New Mama Plan

v.a. €1025,-
Wat kun je verwachten?

All-In

Placenta bereiding + Zwangerschapssessies + Nourishing New Mama Plan

v.a. €1565,-
Wat kun je verwachten?

We werken met 3 basispakketten waar nog variatie in mogelijk is. Tijdens een intake gesprek bespreken we jouw wensen.

Losse en extra service

  • extra tinctuur per 100ml | €75
  • extra crème per 50ml | €75 indien ook gecapsuleerd wordt
  • bereiden 2 smoothies aan huis | €125
  • smoothie diepvriespakketje voor 2 smoothies | €90
  • verwerken tot diepvriesblokjes voor smoothies | €300
  • placenta-afdruk | €25
  • navelstreng drogen | gratis indien ook gecapsuleerd wordt
  • foto’s van je placenta | gratis bij boeken van placenta service
  • ophaalservice Amsterdam (excl reiskosten) | €50
  • ophaalservice buiten Amsterdam (excl reiskosten) | €75 per uur

*Ik bereken reiskosten voor de ophaalservice! €0,45 ct/km

RESTITUTIE: Uitsluitend indien je placenta na de geboorte niet bruikbaar blijkt voor capsulatie om medische redenen, krijg je je betaalde bedrag terug minus €55 administratiekosten. Als je binnen 7 dagen van je uitgerekende datum besluit dit contract te beëindigen, kom je niet in aanmerking voor restitutie. Als je placenta al in mijn bezit is en je wilt mijn dienst niet langer afnemen, is er geen restitutie mogelijk. De getekende overeenkomst is bindend voor betaling.

Placenta capsulatie pakketten zijn altijd gecombineerd met behandelingen in zwangerschap e/o kraamtijd. Vanaf 2023 is het helaas NIET meer mogelijk placenta bereiding los te reserveren. We werken alleen nog met losse capsulatie voor moeders die eerder hun placenta bij Mirjam hebben laten bereiden.

IN 2024 TIJDELIJK WEL LOSSE PLACENTA BEREIDING MOGELIJK! Tarief is vanaf €350!

Vind hier meer achtergrond informatie

Is het innemen van de placenta iets voor mij?

Jij bent de enige die kan bepalen of je de effecten van het innemen van je placenta wilt ervaren. Niemand kan je vertellen of het wel of niet iets voor je is. Toch kun je het moeilijk vinden om deze beslissing te maken. Neem bij vragen zeker contact met mij op. Ik help je graag op weg.

Ik wil alleen mijn placenta laten bereiden, maar geen behandelingen ontvangen. Kan dat ook?

Als jij al eerder je placenta via ons hebt laten bereiden dan is het mogelijk nogmaals deze dienst aan te vragen. Ben je geen terugkerende cliënte, dan verwijs ik je voor losse placenta capsulatie graag naar één van mijn collega’s. De pakketten die we hebben samengesteld in combinatie met behandelingen tijdens je zwangerschap e/o kraamtijd zijn van onschatbare waarde voor je herstel en daarom bieden we alleen nog deze combinatie aan.

Kies je voor capsules van rauwe of gestoomde placenta?

RAUW
Bij het prepareren van de rauwe placenta blijven voedingsstoffen en hormonen beter bewaard. De pillen die op deze manier zijn bereid kunnen je een grotere energie boost geven dan gestoomd bereide capsules, waardoor je soms al teveel gaat doen in je postpartum tijd. Rem jezelf dan echt een beetje af! De opbrengst van het aantal capsules is groter vergeleken met gestoomde bereiding, dus je kunt langer met je capsules doen en je hebt er per dag minder van nodig.
Vrouwen die hormoongevoelig zijn of een geschiedenis hebben van angst, depressie, moodswings of slapeloosheid kunnen te sterk reageren op rauwe capsules. Dan raad ik deze methode af. In een aantal gevallen (GBS+, herpes of meconium aan de moederkant) zal deze methode niet veilig zijn en neem ik de beslissing je placenta te stomen. Dit laat ik je van tevoren weten. Als je voor deze bereiding kiest is het belangrijk de placenta binnen 48 uur te prepareren!

GESTOOMD
Bereiden via de stoom-methode zou het voor de moeder makkelijker maken het aanwezige ijzer op te nemen. Capsules met gestoomde placenta werken meer als een levenselixer, het verwarmt en helpt de baarmoeder helen. Door het stomen van de placenta worden alle eventueel aanwezige bacteriën gedood.
De enige die kan beslissen welke wijze van bereiden bij jou past ben jij! Je kunt eventueel een consult bij de Chinese arts of acupuncturist inboeken om te achterhalen welke bereidingsmethode het beste past bij jouw constitutie. Ik werk samen met een aantal acupuncturisten die je kunnen helpen.

Hoe lang neemt het bereidingsproces in beslag?

Ik behandel elke placenta met de grootste aandacht, respect, zorg en hygiëne. Dat is de reden dat ik de preparatie graag in mijn eigen omgeving doe waar ik vertrouwd ben met de spullen die ik hiervoor gebruik en ervoor kan zorgen dat de werkplek volledig ontsmet is.
Er zijn 2 dagen voor nodig om het gehele proces af te ronden. Op dag 1 wordt de placenta uitgebreid schoongespoeld, waarna deze  eventueel wordt gestoomd. Dan volgt het versnijden en te drogen leggen. De placenta droogt op 71˚ gedurende 8 tot 14 uur.  Vervolgens wordt je placenta vermalen en gecapsuleerd. Meestal is het mogelijk met bereiden te beginnen op de geboortedag of de  dag erna. In elk geval zijn de capsules gereed binnen 74 uur* nadat de placenta bij Gentle Beginnings is binnen gekomen. Woon je  binnen Amsterdam dan is ophalen van de capsules de snelste optie! Woon je buiten Amsterdam, dan is aangetekende verzending  mogelijk. Een tinctuur bereiden neemt ongeveer 6 weken tijd, aangezien alle vitale elementen van je placenta door de vloeistof (alcohol) moeten worden opgenomen. Daarna is de tinctuur klaar om opgehaald te worden.

*opmerking! Omdat we nooit weten wanneer een bevalling begint, kan het voorkomen dat er bij mij 2 placenta’s op dezelfde dag binnen komen. Ik begin altijd te werken met de placenta van de eerstgeboren baby. Zodra het bereidingsproces volledig is afgerond begin ik met de volgende placenta. Als dit voor jou geldt, laat ik je weten dat je capsules 1 dag later klaar zijn.
 
Mochten er meer dan 2 placenta’s bereid moeten worden in korte tijd, dan werk ik met een Team van Placenta Specialisten. We zijn elkaars back up in dit soort situaties, zodat we je zsm jouw placenta capsules kunnen leveren. Allen zijn we gecertificeerd en we werken op een vergelijkbare wijze.
 

Wat is de dosering van placenta-capsules? En wanneer neem ik ze in?

Een placenta levert ongeveer 80 tot 210 pillen. De grootte van de placenta bepaalt de opbrengst. Inname voor het eten verhoogt de kracht van de werking, inname na het eten zorgt voor een wat mildere werking. De pillen geven je vaak extra energie. Gebruik gezond verstand bij de dosering. Doseer ze zoals gesuggereerd of naar eigen wens ivm je energie gedurende de dag. Rauwe capsules mag je wat lager doseren. Neem niet meer dan 8 capsules per dag! Vermijd melkproducten een half uur voor e/o na de inname van je capsules. Neem de laatste pillen van je dag niet later in dan 18u ivm een goede nachtrust!

Week 1 : 2 capsules, 3 keer per dag in ochtend, middag en avond
Week 2 – 4 : 2 capsules, 2 keer per dag in de ochtend en late middag
Week 5 – 6 : 1 capsule, 2 keer per dag OF zoveel als nodig!

Als je na 6 weken capsules over hebt kun je ze nog 2 jaar in de vriezer bewaren.

Hoe bewaar ik mijn placenta-pillen?

De gedroogde capsules moeten worden bewaard in de meegeleverde glazen pot op een koele, donkere en droge plek. Vermijd de koelkast, aangezien het daar vaak vochtig is en er ook bacteriën zouden kunnen huisvesten. Na 6 weken doe je de rest van je capsules over in een ziplock zakje, die je weer in nog een ziplock tasje doet, zodat er geen vocht bij kan komen. Plaats deze ziplock tasjes met je capsules in de vriezer waar ze nog 2 jaar houdbaar zijn.

Wat is de houdbaarheidsdatum van mijn placenta capsules & tinctuur?

De gedroogde pillen kunnen tot ongeveer 6 weken na preparatie bewaard worden voor dagelijks gebruik. Verplaats ze na 6 weken naar de vriezer door de pot met capsules te legen in een dubbele afsluitbare diepvrieszak. Ze kunnen dan nog tot maximaal 2 jaar na invriezen gebruikt worden. De werking van de capsules kan wel wat verminderen in de loop van de tijd. *Let op dat je capsules niet ontdooien als je je vriezer laat ontdooien!!! De poeder in de capsules kan ook nog gebruikt worden om een balsem of tinctuur mee te maken. De tinctuur is oneindig houdbaar op een donkere droge plek en een welkome ondersteuning tijdens je menopauze. De balsem is een geweldige huidcrème voor zowel jou als je baby. De crème in een pompflesje bewaar je op een droge plek en deze is ongeveer een jaar houdbaar.

Wat is een placenta-tinctuur en hoe gebruik ik het?

Deze vorm van placenta-medicatie is niet zo bekend als de werking van de gedroogde capsules. Toch is het heel gemakkelijk te maken en is het van grote waarde. Ik kies een klein deel van de rauwe placenta voordat ik de rest ga bereiden en zet het op alcohol (meestal 50% wodka). Nadat het minimaal 6 weken heeft getrokken, wordt de placenta eruit gezeefd om een zeer lang houdbare pure placenta “moeder” tinctuur te krijgen. Draai na gebruik het dopje goed op het flesje!

Een tinctuur gemaakt met placenta kan je helpen als je hormonale disbalans hebt zoals bij PMS, stemmingswisselingen, neerslachtigheid/depressie, tijden van verandering of menopauze. De tinctuur is tevens zeer heilzaam bij een verzwakt immuunsysteem, stress, ziekte en verwarmt je in de koudere seizoenen.

❖ Volwassenen: 5-10 druppels in een glas water maximaal 4x per dag
❖ Baby: 2-3 druppels onder de voetzolen wrijven. GEEF NIET ORAAL!
❖ Kinderen van 2-12 jaar: 2-4 druppels in een glas warm water en af laten koelen voor inname
❖ Voor je tienerdochter: 4-8 druppels maximaal 4x per dag in een glas water ten tijde van begin van menstruatiecyclus

Kan ik ook een smoothie (laten) maken met een stukje placenta?

Een fruit-smoothie met een klein stukje van je placenta wordt steeds populairder en is één van de puurste vormen van het innemen van je placenta. De voordelen van het direct innemen van de placenta zijn snel na de bevalling voelbaar:

❖ Postpartum bloedingen stoppen sneller en baarmoeder geneest vlug
❖ Duidelijk minder bloedverlies
❖ Direct aanvullen van essentiële vitaminen en voedingsstoffen
❖ Voorziet je lichaam direct van hormonen die je herstel bevorderen
❖ Geeft je snel je kracht terug
❖ Borstvoeding komt meestal op dag 2 al goed op gang ipv op dag 3-4
❖ De overgang van de hormonale disbalans verloopt soepeler en de ‘baby blues’ kan wat minder voelbaar zijn

Voor het klaarmaken van een smoothie neem ik mijn eigen spullen mee. Ik gebruik biologisch vers en diepvries-fruit met kokoswater. Je zult versteld staan van de smaak, en niets merken van het stukje placenta dat erin zit, afgezien van het directe effect op je hele systeem! Mocht je ergens allergisch voor zijn, dan bespreken we dit van tevoren met elkaar. De rest van de placenta neem ik mee om er capsules van te maken of bereid ik ter plekke zodat je er een paar dagen zelf smoothies mee kan maken. Ik kan ook je gehele placenta voor je bereiden zodat je dagelijks een smoothie kunt drinken (stukjes apart verpakken voor de diepvries). Ik laat je keuken volledig schoon en hygiënisch achter.
Als je in het ziekenhuis verblijft kan ik je placenta ophalen en krijg je de volgende dag een smoothie aan je bed bezorgd als ik je je capsules kom brengen.

Daarnaast kun je kiezen voor een diepvries-pakket voor 1 smoothie. Hierin zit een stukje van jouw placenta en vers fruit. Je krijgt het bevroren aangeleverd. Je hoeft zelf alleen nog (kokos)water toe te voegen en te blenden. Het is aan te raden dit pakket alleen te bestellen als je een blender hebt van hoge kwaliteit!

Wat is een placenta-crème?

Van de placentapoeder kan een crème of balsem gemaakt worden. Dit wordt vooral in de cosmetica industrie al veel gedaan, maar deze balsem is van jouw eigen placenta en dus eigenlijk op maat gemaakt voor jou en je baby. Een crème kan alleen worden gemaakt van de poeder van je placenta, dus dit proces gaat er altijd aan vooraf. Wens je alleen een crème, weet dan dat je ook betaalt voor het drogen en verpoederen. De balsem wordt gemaakt van biologische ingrediënten zoals amandelolie, bijenwas (of cacaoboter voor de vegan variant), calendula maceraat, etherische lavendelolie en een olie-extract met poeder van je placenta. De crème kan meteen gemaakt worden als ik ook je capsules maak, of later als je nog capsules over hebt. Je kunt je crème 12 maanden bewaren en gebruiken voor:

❖    wondgenezing van een keizersnede
❖    wondgenezing van een perineum scheurtje of knip
❖    herstel tepelkloven
❖    striae minder laten opvallen
❖    kalmering van de huid bij eczeem, psoriasis en huiduitslag
❖    genezing eczeem bij je baby
❖    droge plekjes bij jou of je baby
❖    baby acné
❖    luieruitslag
❖    verhelpt spruw bij extractie in kokosolie (vraag hier specifiek naar)

Hoe gaat het in zijn werk als je je placenta wilt laten bereiden?

Tijdens je zwangerschap benader je me om de mogelijkheden door te spreken. Op dit moment ben je je aan het verdiepen in mijn werkwijze door het lezen van deze informatie.

I. Zorg er altijd voor dat je zorgteam op de hoogte is van je wens om je placenta te laten bereiden. Zo kunnen zij ook opletten dat de placenta op de juiste manier wordt behandeld.
II. Als je besluit via mij je placenta te laten bereiden, ontvang je een overeenkomst en factuur. De overeenkomst is er om zowel jouw als mijn veiligheid te garanderen en heeft alle informatie die je van tevoren dient te realiseren. Tekenen van je contract verplicht je tot betaling van mijn service.
III. Als je contract ondertekend retour is en de betaling door mij is ontvangen, bespreken we hoe je het door Gentle Beginnings geleverde welkomst koelpakket thuis krijgt. Meestal kunnen we een afspraak maken om het koeltasje op te halen en we elkaar meteen even kunnen ontmoeten. Het koelpakket bestaat uit alle informatie over bewaren en vervoeren van je placenta, een koeltasje, een 1-liter emmer, 1 set handschoenen en 1 koelelement. Het koeltasje blijft eigendom van Gentle Beginnings.

Wat moet ik regelen om mijn placenta bij Mirjam te krijgen (Minervaplein 40-3hg Amsterdam)?

De makkelijkste manier je placenta bij Mirjam te krijgen is je partner, een familielid of een vriend(in) de placenta te laten brengen. Zorg ervoor dat je dit dan van tevoren bespreekt. Als het lastig blijkt hiervoor iemand bereid te vinden, of als het op het laatst toch te gecompliceerd is, kun je gebruik maken van mijn pick-up service voor een aanvullend bedrag + eventuele reiskosten. Zodra ik tijd vrij kan maken kom ik dan je placenta ophalen op je gewenste locatie.

Hoe neem ik contact op met Mirjam Heemskerk als mijn baby is geboren?

Laat mij ajb (als het mogelijk is) weten dat de geboorte op handen is, zodat de bereiding van jouw placenta meteen ingepland kan worden.
Mirjam Heemskerk
06-14239616 whatsapp of sms
www.gentlebeginnings.nl
info@gentlebeginnings.nl
Minervaplein 40-3hg 1077 TV Amsterdam

Als je last minute besluit je placenta te laten capsuleren en je baby is al geboren, bel me dan zsm: 06-14239616. Ik overleg dan met je of je een pakket wilt afnemen of verwezen wilt worden naar een collega.

Hoe kan ik mijn placenta het beste bewaren en vervoeren?

BEWAAR JE PLACENTA BINNEN 4 UUR NA DE GEBOORTE IN DE KOELKAST
Laat de placenta na het doorknippen/doorbranden van de navelstreng zsm (binnen 4 uur!) in de meegegeven emmer in de koeling doen. Ook in ziekenhuizen kun je de placenta in de koelkast bewaren! In het zeldzame geval er geen koeling aanwezig is, doe de placenta dan zsm in de koeltas die je hebt gekregen, breng het koelelement in werking en zorg dat de placenta binnen 8 uur bij Mirjam wordt afgegeven. Uiteraard kun je een klein stukje van de placenta afnemen indien je er een verse smoothie van wilt (laten) bereiden. Gebruik bij vervoer ten alle tijden de door Gentle Beginnings geleverde koeltas met koelelement!
***Als je om welke reden dan ook niet in staat bent om de placenta binnen 48 uur te laten bezorgen bij Gentle Beginnings, neem dan zsm contact op zodat we daar maatregelen voor kunnen nemen.

Wat als ik medicatie krijg tijdens mijn zwangerschap of bevalling?

Alle voorgeschreven medicatie die voor jou en je baby veilig is vormt geen contra-indicatie voor het later consumeren van je placenta. Er zal een kleine hoeveelheid van de medicatie aanwezig zijn in je placenta, maar dit vormt geen belemmering toch je placenta tot capsules te bereiden. Er zijn hierop een klein aantal uitzonderingen en die vind je terug in onze informatiebrief. Sommige vrouwen willen hun placenta alleen innemen als ze helemaal vrij zijn van medicatie. Dit is uiteraard helemaal je goed recht. Bij twijfel kun je altijd een 2nd opinion aanvragen bij je zorgverlener.

Reviews

Placenta capsules lifted my energy

Through Mirjam i got to know about the placenta encapsulation and i was happy i did it for both of my postpartum weeks.

I felt an enormous help with the baby blues and with lifting my energy up through that sensitive recovering time after birth and through those first broken nights.

Daniela Pontes – acupuncturist

Placenta Kraam Pakket

De capsules gaven me energie en een gevoel van stabiliteit

Tijdens mijn eerste zwangerschap vond ik het eten van mijn eigen placenta een bizar idee en ver van m’n bed show. Maar hoe meer theorie ik er over las via Gentle Beginnings hoe meer ik wist dat ik het na mijn tweede zwangerschap wel wilde doen. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. De capsules gaven me energie en een gevoel van stabiliteit. Die kraamtranen waren er af en toe nog wel maar daar kon ik dan extra van genieten. Ik ben enorm snel en bovenal goed hersteld, mede door de capsules (rust, postpartum behandelingen, goede voeding en hulp droegen daar ook aan bij). De voedzame balsem smeer ik nog elke dag op mijn voorhoofd en op schrale plekjes van m’n dochtertje.  Zelfs m’n man gebruikt de crème voor een litteken op z’n arm. Mirjam is lief, behulpzaam, snel, adequaat en begripvol. Ik zou het bij een volgende zwangerschap sowieso weer doen en kan het iedereen aanraden.

Nina Pierson (auteur Mama’en en De Geboortebundel)

Placenta Pakket

No mood swings and baby blues for me

I gave my placenta to Mirjam to encapsulate it and also make a cream for me. Taking placenta capsules on a daily basis gave me the extra energy which I really needed. It was my third birth and I felt I needed extra support to heal and deal with daily life. I always saw a difference when I took a pill and when I didn’t. I highly recommend it to every woman after giving birth. It’s absolutely fantastic! And also, makes you very stable emotionally. No mood swings, no baby blues.

Ilona

Placenta Kraam Pakket