Kraambehandelingen

Postpartum treatment

Je bent net moeder geworden en de eerste weken na een bevalling zijn van wezenlijk belang voor een moeder en haar baby om zich te hechten, te rusten en aan te sterken. Door onze ervaring met oude traditionele wijsheden en gebruiken van over de hele wereld, kunnen wij jou, de nieuwe mama verwarmende en koesterende zorg bieden waar elke herstellende moeder recht op heeft.

We vinden het belangrijk dat jij centraal staat en dat we er volledig voor jou kunnen zijn. We luisteren naar je als je jouw verhaal wilt vertellen, we bieden je geborgenheid en warmte. Soms voel je je overweldigd door alles wat er op je afkomt en is er nog niet de tijd geweest om stil te staan bij alle veranderingen. Tijdens een sessie nemen wij de tijd om jou te zien als nieuwe moeder en is de klok niet belangrijk!

*postpartum behandelingen zijn er voor jou in je kraamtijd, na geboorteverlies of na beëindiging van je zwangerschap.

Zorgzame handen voor jou

Mama, we zijn er voor jou! We verwelkomen je in het moederschap door middel van unieke kraamtijd behandelingen, helende massage, zachte buikverzorging, zorgzame rituelen, verwarmende thee en lekkernijen, heilzame tincturen en crèmes. Zo kan je energie weer in balans komen. Speciaal voor nieuwe moeders zijn er verschillende mogelijkheden om jezelf te laten ondersteunen. Kies wat bij jouw situatie past. Van losse massages tot je uitgebreid laten verzorgen via het Nourishing New Mama Plan.

We stemmen waar jij behoefte aan hebt en we kunnen ontzettend goed improviseren om jouw behandeling tot een helende ervaring te brengen.
Er is veel mogelijk en we staan open voor jouw wensen!

*zorg er ajb voor dat er tijdens sessies aan huis nog iemand aanwezig is om voor je baby te kunnen zorgen, zodat we jou de best mogelijke aandacht kan geven!

Nourishing New Mama Plan 3 | 5 | 7 behandelingen

Het Nourishing New Mama Plan is een 3 | 5 | 7 sessie bevallingsherstel service om je rustig in je moederschap te begeleiden en waarin de aandacht volledig om jou en jouw helingsproces draait. De behandelingen zijn afgestemd op de verschillende fases van je herstel.

We starten bij voorkeur 4 tot 7 dagen na de geboorte van je baby bij jou thuis. De eerste sessies komen we aan huis, waarbij we jou en je baby in een warme, liefdevolle zorgzame deken wikkelen. Afhankelijk van je pakket komen we de opeenvolgende weken nog één of twee keer naar jou toe. Voor de resterende treatments ben jij in onze rustige en warme praktijkkamer in Amsterdam Zuid welkom wanneer jij daaraan toe bent. Je kunt tot 6 maanden na je bevalling je kraammassages inplannen!

Omdat we niet exact weten wanneer je bevalt, kun je deze behandelingen niet online reserveren. Je kunt een telefonische intake inplannen, of ons mailen voor alle details rondom dit mooie postpartum pakket!

Tussentijds uitbreiden van je pakket is mogelijk in overleg. Na een keizersnede passen we je sessies aan of beginnen we na een paar weken. Voor een éénmalige Nourishing New Mama Plan sessie, scroll verder naar beneden op deze pagina.

Benader ons ajb vóór je uitgerekende datum voor informatie of reserveringen!

*parkeer/reiskosten voor sessies aan huis zijn alleen inbegrepen binnen postcodegebied 1071,1075, 1076, 1077, 1058, 1059

*In overleg kunnen opvolgende behandelingen aan huis worden gegeven voor een meerprijs van €50 per keer.

3 sessie plan

Ruim 7 uur begeleiding, klik hieronder voor meer informatie

€749,-
Wat kun je verwachten?

5 sessie plan

Ruim 12 uur begeleiding, klik hieronder voor meer informatie

€1149,-
Wat kun je verwachten?

7 sessie plan

Ruim 17 uur begeleiding, klik hieronder voor meer informatie

€1549,-
Wat kun je verwachten?

Reviews

Elke nieuwe moeder verdient dit

In mijn eerste zwangerschap was ik totaal niet bezig met de periode na de bevalling. Het overviel me. Lichamelijk en geestelijk wordt er dan opeens heel veel van je verwacht, terwijl je nog aan het herstellen bent van de bevalling. In onze samenleving is het normaal dat we er dan als vrouw alleen voorstaan, maar dat is helemaal niet normaal. Je moet als vrouw de rust en ruimte krijgen om te herstellen, met als enige verantwoordelijkheid de verzorging van je baby. En je moet je dit ook gunnen, je niet schamen om hulp te roepen en jezelf te verwennen. Verder heb je de transitie naar moeder gemaakt, iets wat zeker gevierd mag worden! Met het Gentle Beginnings pakket zorgt Mirjam dat je even goed verwend wordt, met warmte, heerlijke massages, heerlijke thee en word je als moeder geblessed met het moederschap. Iets wat elke nieuwe moeder verdient!

Michelle

Nourishing New Mama Plan

Beste kado aan mezelf en mijn gezin

‘Voel hoe je gedragen wordt. Je hoeft even helemaal niets te doen’, zegt Mirjam met haar warme en liefdevolle stem terwijl ze al haar spulletjes zorgzaam uitpakt.⁣ ⁣

Jezelf in de watten laten leggen is dus alles behalve een overbodige luxe. Het is een must én natuurlijke manier om je postpartum herstel te bevorderen. Iets waar uiteindelijk de hele familie baat bij heeft.

Kim van der Veer – startwithrasa.com

Nourishing New Mama

A nourishing way to thank my body

Mirjam took care of me after the birth of my first baby and my second baby through the mama nourishing plan and it helped me a lot with healing and reconnecting with my body, a proper way to thank my body for accomplishing this amazing thing… bring a baby to the world. The regular sessions with Mirjam were also a moment blocked in the calendar, just for myself, to step away from this intense period. It was the best gift i could give to myself, for my body, my mind and my soul.

Anne Dubost

Nourishing New Mama

… en de thee die je krijgt na afloop; extra verwennerij…

Het Nourishing New Mama Plan gun ik elke net bevallen vrouw.

Mirjam is betrokken, zacht en aandachtig, precies dat wat fijn voelt in zo’n kwetsbare periode als de kraamtijd. Ik heb haar handen en aandacht als zeer helend ervaren. Zo fijn om de tijd te krijgen om mijn lijf weer helemaal te voelen.

Hmm.. en de thee die ze meeneemt, nog even een extra verwennerij; hmmm!!

Roos

Nourishing New Mama Plan

Aandacht voor mij en mijn lichaam

Na een zeer ontspannen en heerlijke zwangerschapsmassage te hebben gehad, vond ik het belangrijk dat er na de bevalling ook aandacht aan mijn lichaam werd besteed en heb me ingeschreven voor drie sessies van Nourishing New Mama Plan van Gentle Beginnings.

Heerlijk dat er iemand alleen maar aandacht heeft voor jou en je lichaam, en voornamelijk aandacht geeft daar waar het op dat moment het meest nodig is namelijk je buik (baarmoeder) en je onderrug. De warme moxa was een waar geschenk! Tijdens de tweede sessie worden aan dezelfde plekken aandacht gegeven, plus je nek, schouders en hoofd, een ontspannen oppepper! Zo kan je er weer tegenaan in deze eerste heftige weken na de bevalling. De derde sessie is de kers op de taart, een full body massage met een zegening voor mijn moederschap. Een absolute aanrader!!

Jessica

Nourishing New Mama Plan

Bij elke omwikkeling voelde ik me meer in mezelf zakken

Na een zware bevalling en onrustige eerste kraamdagen, was ik blij toen Tânia er was met haar warme handen, moxa en zachte buikmassage. Ik kon eindelijk tot rust komen en de bevalling een plekje geven. Na elke behandeling werd mijn buik ingebonden. Het leek wel een klein ritueel, want je bent wel even bezig met die enorm lange lap stof! Maar bij elke omwikkeling voelde ik me meer in mezelf zakken. Van mijn heupen tot vlak onder mijn borsten werd de belly bind om me heen gebonden. Kundig en vriendelijk leidde Tânia me steeds verder terug naar mijn centrum.

Tânia kwam 3 keer langs voor deze behandeling en ik ben zo blij dat ik mezelf dit gunde. Ik weet zeker dat het me heeft geholpen de bevalling te verwerken en sterk uit mijn kraamtijd te komen. Heel veel dank!

Freya

Belly Binding

Ik voelde me gedragen en geborgen

De kraambehandelingen van Mirjam waren echt een groot kado, waar ik heel dankbaar voor ben. Het waren voor mij hele belangrijke momenten van rust en aandacht voor mijn lijf en mijn eigen herstel na de bevalling. Zowel fysiek als emotioneel! Vanwege een keizersnede begonnen we een paar weken later, en paste Mirjam de behandelingen aan naar mijn eigen behoefte en wat fysiek voor mij het beste was. Mirjam is super betrokken, zorgzaam, en kundig. Ze neemt alle tijd voor je, en iedere behandeling was bijzonder en echt heerlijk. Zoals Mirjam mooi zegt, ik voelde me echt gedragen, en geborgen, en volkomen ontspannen achteraf. Ik zou dit iedereen aanraden en zelf zeker weer doen bij een zwangerschap!

Sabine Bolhuis

Nourishing New Mama Plan

Eénmalige kraammassage aan huis

Soms blijf je in een adrenaline-rush na de bevalling en lukt het je niet om echt te zakken, goed te ontspannen of te slapen. Je rug kan het zwaar hebben door het vele voeden omdat je nog zoekt naar de juiste houding. Of misschien is het niet zo eenvoudig om je borstvoeding op gang te laten komen, je hebt last van stuwing of een (beginnende) borstontsteking.

Of je perineum kan wat liefdevolle warmte en herstel gebruiken na je intense bevalling. Dan is het heerlijk om je te laten verzorgen met zachte aanraking en warmte. We kunnen zowel bij je thuis als in het ziekenhuis langskomen voor je kraammassage. We maken gebruik van jouw bed of een shiatsumat. We zijn ruim 2 uur bij je.

Rug/Schouder Massage

om optimaal te ontspannen

 • herstellende moxa bij sacrum en buik
 • rugmassage
 • schouder- & hoofdmassage
 • verwarmende thee

Buik/Perineum Healing

om je buik en perineum te helen

 • vaginaal stoombad
 • helende buikmassage
 • castorolie buikpakking
 • rustige voetmassage
 • verwarmende thee

Borst/Schouder Massage

om borstvoeding te ondersteunen

 • helende buikmassage en -pakking
 • borstweefselmassage
 • schouder- & hoofdmassage
 • zakje borstvoedingsthee
 • eventueel homeopathie

€210,-

mix & match 3 sessies voor €595

Reviews

Ik voelde alle spanning weg glijden

Via mijn verloskundige werd me aangeraden mijn pijnlijke schouders te laten masseren. Ik had 2 weken eerder onze zoon gekregen en ik zat er volledig doorheen. Borstvoeding ging moeizaam en ik voelde me helemaal krom getrokken van het voorover buigen. Mirjam kwam met een paar magische handen en stelde me voor om ook mijn borsten in de massage te betrekken. Wat was dit ontzettend fijn en ontspannend. Kleine harde plekjes verdwenen als sneeuw voor de zon en ik voelde alle spanning weg glijden. Ondersteund met kussens lag ik op mijn buik en ik heb gehuild van opluchting bij de aanraking van mijn pijnlijke bovenrug. Met de wegvloeiende tranen stroomde er zachtheid naar binnen en voelde ik me voor het eerst in die twee weken gezien en gehoord. Het was net alsof Mirjam mijn uit elkaar gevallen lichaam weer in elkaar zette. Dank je met heel mijn hart!”

Valerie

Borst/schoudermassage

Deze behandeling heeft me ontroerd

Na de geboorte van onze prachtige zoon bleef ik last houden van een trekkerig gevoel in en rond mijn perineum. Ik voelde intuïtief aan dat warmte me goed zou doen, maar ik wist niet goed waar te beginnen. Een vriendin raadde me aan contact op te nemen voor een vaginaal stoombad bij Gentle Beginnings. Dat was inderdaad precies wat ik nodig had.

De eerste aanraking met de stoom was meteen een verademing. Ik werd naar een diepe ontspanning geleid door een geleide meditatie waardoor ik vrede kon sluiten met de knip en de hechtingen. Ik moest huilen en voelde voor het eerst ook een dankbaarheid voor mijn lichaam én mijn zoontje. Het ontroerde me echt. Na het stomen werd mijn buik warm en met liefde gemasseerd. Weer mochten tranen stromen.

Toen ik mijn zoontje bij me nam na afloop was ik zo gelukkig en dankbaar. Ook was het vervelende gevoel bij mijn perineum al veel minder en het werd de dagen erna alleen maar rustiger. Dit was niet alleen een ervaring om een fysiek ongemak te verlichten, maar heeft me ook op zielsniveau zoveel gebracht!

Tess

Buik-perineum healing

Full body massage

Postpartum massage in de praktijk (of aan huis)

Je lichaam en geest hebben door de zwangerschap en bevalling een heleboel meegemaakt. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken en te wennen aan je kindje. Deze periode is daarom uitstekend geschikt om je te laten masseren. Pijnlijke spieren kunnen zich ontspannen, je hoofd en lichaam komen tot rust en je voelt dat je weer energie krijgt.

De massage is gericht op jouw herstel. Je buikgebied krijgt uitgebreid aandacht. De behandeling draagt ook bij aan het optimaal geven van borstvoeding. Tijdens een deluxe massage zul je ook de weldadige warmte van helende moxa en een castorolie-pakking voor je buik ervaren.

Het gebruik van moxa en castorolie helpt in het hervinden van je balans en kracht. Hierdoor zal de baarmoeder sneller slinken, de bloedcirculatie verhogen. De warmte helpt je nog dieper te ontspannen.

De behandeling vindt plaats in onze praktijk. In overleg en bij overeengekomen voorwaarden kan de behandeling aan huis worden gegeven voor een meerprijs van €45,- per sessie excl. parkeer e/o reiskosten

*Deze behandeling is ook welkom na verliesgeboorte of na het afbreken van je zwangerschap.

Kraammassage 2:15 uur

• voorgesprek
• lichaamsmassage
• verwarmende thee

€210,-

per 3 sessies €595,-

Deluxe kraammassage 2:30 uur

• voorgesprek
• lichaamsmassage
• herstellende moxa
• helende castorolie-buikpakking
• verwarmende thee

€235,-

per 3 sessies €670,-

Reviews

Heerlijk om even verwend te worden

Ik heb van Mirjam een aantal weken na mijn bevalling een massage gehad. Na een heftige bevalling en eerste weken was de massage voor mijzelf echt een complete schot in de roos…..wat heerlijk om weer even verwend te worden en je totaal te ontspannen, een ab-solute aanrader!! Daarna ook nog een keer bij Mirjam thuis geweest om daar in een oase van rust een heerlijke ontspanningsmassage te krijgen. Ik zou zeggen…..doen, heerlijk, precies wat je nodig hebt!

Benine

Kraammassage

Volledige ontspanning…, eindelijk!

Ik heb de kraamtijd echt gigantisch onderschat. Ik wist van tevoren niet hoeveel er op me af zou komen, hoe “gehavend” ik zou zijn en dat slaapgebrek een enorme waas over je geluk kan leggen. Nou, ik heb het geweten… De eerste 2 weken was ik gesloopt.

Gelukkig hadden mijn vriendinnen wel al ervaring en kreeg ik als kraamkado iets voor mezelf, namelijk een kraammassage aan huis. Wow, wat een geschenk! Eindelijk werd er even echt voor mij gezorgd, mocht ik ontspannen en hoefde me niet druk te maken over wat dan ook. Ik moet bekennen dat ik zelfs een deel van de behandeling heb geslapen omdat de warmte, de aanraking en de zachte muziek me meenemen naar volledige ontspanning. Het was echt heerlijk! En Mirjam weet ook een soort moederlijke geborgenheid met zich mee te brengen die ik heel goed kon gebruiken.

Ik weet nu wat ik vriendinnen aan kan raden als ze nog niet weten wat ze in de kraamweken te wachten staat…, een massage aan huis van Gentle Beginnings!

Karina

Kraammassage