Postpartum

Bengkung Belly Binding

Een warme omhulling in de kraamperiode. Negen maanden heb je je...

Een warme omhulling in de kraamperiode.

Negen maanden heb je je baby in je buik gedragen en dan is je baby geboren en je buik leeg. Soms kan dit heel onwerkelijk zijn en overvalt je een gevoel van verlatenheid. Een Bengkung Buikwikkeling geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied. Hierdoor voel je je zowel fysiek als emotioneel gesteund.

Bengkung Belly Binding is een traditionele Maleisische methode van buikbinden voor een pas bevallen vrouw door middel van een lange lap (10-17 meter) katoenen stof. Het belly binden is een effectieve en belangrijke manier om je te ondersteunen bij je herstel in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt. Buikbinden helpt met sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning. Je buikspieren sluiten zich gemakkelijker. Je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseren zich en je hele torso wordt ondersteund. Alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) vinden hun weg terug naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

Fysieke én emotionele voordelen

Naast alle fysieke voordelen van het dragen van een belly bind krijg ik vaak terug dat vrouwen zich letterlijk gesteund voelen en beter bij zichzelf kunnen blijven in de soms overweldigende periode na de bevalling. Prikkels van buitenaf blijven letterlijk meer buiten. Tevens zorgt het ervoor dat het hele buikgebied aangenaam warm blijft zodat de warmte zijn werk kan doen bij het herstel. Ook ervaar je minder nek- en bovenrug klachten door het (borst)voeden. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de buikwikkel om.

Voor de eerste weken na je bevalling

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, raden we aan de belly bind voornamelijk ‘s avonds om te doen om ermee te slapen. De volgende dag doe je de belly bind dan af.

De eerste 2 weken na je bevalling kan de buikwikkel tot wel 24 uur gedragen worden. Daarrna is 6-10 uur voldoende. De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je na 4 maanden de belly bind wilt blijven dragen is het goed er bekkenbodem- en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Bengkung Belly Binding 3-sessie Pakket in Amsterdam

Het pakket bestaat uit 3 behandelingen om je buikgebied door middel van lichaamswerk voor te bereiden op het inwikkelen. We komen aan huis om met je te werken aan lymfedrainage en buikmassage voordat we je inwikkelen. De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 dagen na je bevalling plaats. Na een keizersnede kijken we samen hoe snel het voor jou goed voelt de buikwikkel om te doen. Het is in elk geval erg belangrijk de wond eerst goed te laten genezen.

Liefst doen we de volgende sessies om de 5-7 dagen dagen, waarbij we jou of je partner aanleren hoe jullie zelf de buikwikkel kunnen omdoen. Ook ontvang je een video met instructies voor het zelf omdoen van de belly bind.

Als je voelt dat je het buikwikkelen niet meer nodig hebt, kun je de Bengkung buikwikkel terugbrengen. Je ontvangt vervolgens je betaalde borg retour.

Bengkung Belly Binding Pakket 

(3 x 120 minuten)

• verwarmende moxa

• helende buikmassage

• castorolie buikpakking

• zachte voetmassage

• bengkung buikwikkeling

€570,- voor 3 sessies aan huis   €200,- voor elke losse of extra sessie

+ €70,- bijdrage voor huur en borg van de belly bind, die volledig wordt geretourneerd na teruggave van de Belly Bind

Belly Binding is los te boeken op aanvraag en maakt ook deel uit van het Nourishing New Mama Plan

Fotografie: Emma Brasser

Reviews

What I liked is the possibility of binding myself

I asked Mirjam to come to my house for a belly binding. It was my first time. The ritual of belly binding is incredible! It relaxed my tired body after giving birth and the warmth of the moxa gives some sort of acceptance of welcoming a new you. Belly binding helped me a lot with a back pain. And gave me feeling of stability and comfort. I felt way more able to heal. What I liked a lot is a possibility of doing it yourself. It’s easy and Mirjam is a wonderful teacher.

Thank you Mirjam for taking care of my body and mind 💗

Ilona

3 sessies Bengkung Belly Binding

Het buikbinden heeft zoveel voor me gedaan na de geboorte van mijn tweeling

Mijn 2 dochtertjes zijn in bad geboren en daar kijk ik met zoveel dankbaarheid op terug! Ik was al bij Gentle Beginnings om te genieten van zwangerschapsmassages en Mirjam vertelde me toen over het buikbinden en hoe het zou kunnen helpen bij het herstel na mijn bevalling. De twee kindjes zorgden ervoor dat mijn buik flink groot was en na hun geboorte voelde ik me fysiek echt heel leeg. Ik wilde goed voor mezelf laten zorgen en besloot Mirjam drie keer aan huis te vragen om me daarin te begeleiden.

De behandelingen met vervolgens het inbinden waren zalig. Mijn buik werd omhuld met zoveel zachtheid en liefde. Ik voelde me echt gesteund en mijn buik ook. Het ging me gemakkelijk af om de doek zelf om te binden en de eerste weken heb ik dit dagelijks gedaan. Ik draag de doek (nu 4 maanden na mijn bevalling) soms nog wel eens een paar uur per dag. Ik heb de doek uiteindelijk gekocht, want ik ben er enorm gehecht aan geraakt.

Dagmar

3 sessies Bengkung Buikbinden

Verder lezen

Holding Space

In al die jaren dat we bij moeders thuis komen voor…

Peristeam Hydrowattuh?

Wat is peristeam hydrotherapie? Een volledig natuurlijke vaginaal stoomtherapie die helpt…

Gelukzalig

In een warme cocon van liefde en zachtheid masseer ik de…