Postpartum, Women's Health

Peristeam Hydrowattuh?

Wat is peristeam hydrotherapie? Een volledig natuurlijke vaginaal stoomtherapie die helpt...

Wat is peristeam hydrotherapie? Een volledig natuurlijke vaginaal stoomtherapie die helpt bij het verkrijgen van een gezonde cyclus (ook bekend als een perfecte menstruatie) en een gezonde baarmoeder. Specialisten werken met o.a. menstruatiekramp, onverklaarbare onvruchtbaarheid, vaginale infecties en vleesbomen. Daarnaast ondersteunen we vrouwen met endometriose, PCOS, postpartum herstel, menopauze, onregelmatige cycli en menstruatieklachten.

Vaginaal stomen aka Yoni Steam

Eeuwenlang hebben vrouwen over de hele wereld vaginaal stomen gebruikt als ondersteuning bij gynaecologische ongemakken en vooral bij postpartum herstel. Dit gebruik kent een grote opleving in populariteit, maar verloskundigen en gynaecologen blijven grotendeels onbekend met vaginaal stomen. Ze zijn niet voldoende toegerust om geïnformeerd advies te geven aan hun patiënten over de veiligheid en werkzaamheid ervan. Om deze reden is er veel vraag naar klinisch onderzoek over vaginaal stomen.

Onderzoek naar stomen in de kraamperiode

De 4th Trimester Vaginal Steam Study was bedoeld om fundamentele erkenning te geven aan de impact van vaginaal stomen op een aantal indicatoren voor genezing na de bevalling. De bevindingen van het onderzoek geven aan dat vaginaal stomen inderdaad een positief effect heeft op het herstel van de vrouw in haar kraamtijd. Zo draagt vaginaal stomen onder meer bij aan:

  • verlagen van de bloeddruk
  • krimpen van de baarmoeder
  • genezing van hechtingen en scheurtjes
  • zwelling van het perineum
  • vloeien na de bevalling
  • regelmatige stoelgang
  • vermindering van gewicht en taille omvang
  • slinken van aambeien

Er zijn nog veel meer meer studies nodig om deze resultaten verder te bevestigen. Toch zijn de uitkomsten zijn zeer veelbelovend en wijzen erop dat vaginaal stomen het herstel na de bevalling bevordert.

Voor vrouwen die bij ons komen voor behandelingen is vaginaal stomen vaak een standaard onderdeel van een sessie. Ik kan je hier alles over vertellen. Kom het maar ervaren! Boven stoom zitten is in elk geval super ontspannend.

Fotografie: Emma Brasser

Verder lezen

Gelukzalig

In een warme cocon van liefde en zachtheid masseer ik de…

Holding Space

In al die jaren dat we bij moeders thuis komen voor…